Saturday, 26 April 2014

KRS 5.0 2014

Assalamu'alaikum semua

KRS 5.0 bakal tiba tidak lama lagi

Kenapa perlu datang KRS?

Apa yang menarik tentang KRS?

Kalau saya datang, apa saya dapat?

Apa yang KRS boleh bagi pada kami jikalau kami sponsor?

Apa yang membezakan KRS daripada kem-kem yang lain?
dan sebagainya.

Mesti banyak persoalan yang bermain di fikiran ibubapa atau adik-adik nak tahu kan tentang KRS 5.0 ni.?
Jadi terdapat serba sedikit maklumat tentang KRS 5.0 2014

1) KRS diadakan hanya sekali setahun.Terbuka kepada remaja umur 18 tahun dan ke bawah.

2) Penyertaan KRS terbuka di seluruh semenanjung Malaysia dan sangat terhad. open utk 500 peserta sahaja. now, pendaftaran dah almost 50++.. Siapa cepat dia dapat!

3) Dikendalikan oleh ajk dan fasilitator-fasilitator dari universiti yang terkemuka (4star ++) di Malaysia. mostly semuanya berbeza profession/courses. so klau nk lebih nmpk or tahu overview tntg setiap course di IPT, blh direct tny para bakal doctor, bakal engineer, bakal lecturer, etc. Antaranya:
- Universiti Teknologi Petronas (UTP)
- Universiti Malaya (UM)
- Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)
- Universiti Sains Malaysia (USM)
- Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UAIM)
- Universiti Teknologi Malaysia (UTM)
- Universiti Teknologi Mara (UiTM)
- Universiti Putra Malaysia (UPM)

4) KRS merupakan program yang dijalankan di bawah Neo Synergy Training Centre (NSTC) yang pernah mendapat liputan dalam BH, UTUSAN, SINAR dan TV3 (MHI) & IKIM.fm. yg masuk MHI tu camping yg dorg kayuh rakit sepanjang sungai perak. baru baru ni pun, masuk 2 akhbar, tentang aktiviti sahur & subuh di broga hill. iA tahun ni modul lebih gempak & lebih byk media yg akan dtg buat liputan.

5) Tema KRS berlainan setiap tahun. tahun ni, KRS 5.0 mengetengahkan tema yang berbeza dari sebelum-sebelum ni.Nantikan!!


6) Yuran KRS sangat murah dan berbaloi berbanding dengan kem-kem yang lain. RM149 je utk 3 hari 2 mlm. siap dpt baju, cenderahati istimewa, goodie bag lawa, mcm mcm lagi lah.. selalunya, range harga camp luar mcm ni pun, RM300++. ad yg smpi cecah RM420!

8) Peserta Krs akan terus dipantau/follow up oleh fasilitator-fasilitator KRS apabila sudah menjejakkan kaki di IPT/matrik yang mempunyai wakil NSTC.

9 ) KRS berkonsepkan Islamic outdoor. utk melatih internal dan external strength adik-adik.Jum kita tengok gambar-gambar KRS 4.0 tahun lepas. :)


Menarik kan?
Jadi Tunggu apa lagi.
Daftarlah sekarang :)


No comments:

Post a Comment